onsdag 28 oktober 2009

Hoppning

Jaa planen var ju uteritt med grabbarna grus sen ev lite skuttning me Prisse beroende på dagsformen.

Red först ut med Okuma, tänkte ta den korta svängen i skogen men han va så himlarns piggelin och humörig så när vi kom hem igen så blev det en sväng på banan. Där skötte han sig mkt bättre och vi red faktiskt igenom LC2:an, höger galoppen (första galoppen) gick ok, fattningen var rätt bra och volten gick ok sen snett igenom blev det för jobbigt och sen vänster galoppen blev alldeles för jobbig.. eller mja han tog den och försökte men han vill ju så mkt ibland den lilleparveln. Iaf, funderar på om jag sak vara med på seriedressyren som är nu på söndag, med Okuma och rida LC2an...tänker mest troligt skippa galoppen, ev göra en fattning och sen bryta av. I värsta fall är han spänd och "humörig" och jag får bära runt honom i princip med taktmissar i traven eller så kan han faktiskt sköta sig någotsånär iaf. Ska fundera vidare. Dressyr spelar ju då iaf inte så himla stor roll om man ställer upp i en för svår klass, hoppning är desto värre.

Iaf sen komme Camilla och jag gjorde iordning Prisse och byggde fram 3 hinder på medelinjen, med tanken att hoppa på serpentinbågar. Började med bommar på marken och trava över. Han blev mkt taggad och bjöd och hoppade över bommarna. Men en sak som är positiv var att han bytte galopp i varje sväng, när jag flyttade vikten samt att han tog i princip rätt galopp hela tiden.
Iaf våran hoppning blev inte högre än bommar på marken men vad gör det när man har en hoppglad häst som tycker livet e superkul.
Man kan aldrig skynda för långsamt :)


Iaf såhär var hindren uppställda och hoppade som sagt på serpentinbågar




Nu är hästarna inne för natten och det har frusit på ute, rätt kallt faktiskt.
Jag ska duscha och sen sova. Imorn bär det av neråt i landet :) Hoppas hon är snäll att köra och lasta! Fast det skulle hon ju iof vara men ändå :)

4 kommentarer:

  1. Du måste be någon filma dig så jag får se er i action! :) Nice ridbana btw!!

    SvaraRadera
  2. Märkvärdiga damen!

    SvaraRadera
  3. Är det din ridbana? Tokfin i alla fall!

    SvaraRadera
  4. Vad skönt att se folk som står för sina kommentarer.

    SvaraRadera

Det går utmärkt att kommentera bloggen enkelt och smidigt,
och kommentarer är alltid välkomna så länge de håller god ton.