tisdag 20 oktober 2009

Aktiv dag

Idag har jag varit väldigt aktiv.

Väckaren ringde 07.30, klev upp släppte ut hästarna, mockade och gjorde iordning kraftfodret och höet.
Sen gick jag in och åt frukost. Sen ut igen, till garaget och målade brädor åt Daniel, som han ska ha till utbyggnaden. Sen när det var klart så gjorde jag iordning för att klippa KC, tog in honom klippte honom, det blev en helklippning då han svettas så himla mkt när han jobbar.. lämnade där sadeln ligger.
Sen for jag ut och red KC, red till storbyn och sen upp genom skogen till Andbacken, förbi Katarina sen byvägen hemåt... travade överallt där det gick att trava. Han skötte sig mkt mkt bra! En riktig gentleman var han.


Nyklippt Nyfiken KC :)

Sen väl hemma så gjorde jag iordning han efter ridturen, släppte ut i hagen igen och tog in Okuma.
Gjorde iordning Okuma och for ut och red, red runt hela Storbyn, förbi islandshästarna och sen en bit längs asfaltsvägen igen och sen upp vid bussgaraget, travade överallt där det gick att trava.. Okuma var stark och lite piggelin.. stundtals skötte han sig bra... Eller eg var det väl överlag bra, då det enda som var var att han blev just stark.. han var inte tittig eller liknande.

Sen när jag kommit hem med Okuma så gjorde jag iordning honom snyggade till i stallet, tog dels bort all päls samt mockade en gång till då det hunnit bli lite olyckor i boxarna ^^

Sen gick jag in och åt middag och sen var det dags för Prisse.

Prisse red jag på banan, ställde upp en studsserie på 3 språng som han fick skutta några ggr bla.. Skötte sig bara fint. Funderar på att klura ut någon bana och bygga och hoppa bana med honom nångång, för det var länge sen..
Stod i lätt sits och lät han rulla på i galopp en del åxå.. Överlag skötte han sig bara fint..

Sen var det intag av dom andra två grabbarna och sen matning och nattning..


Sen passade jag på att tvätta kläderna jag hade på mig när jag klippte samt reflexbenskydden, dom hade blivit skitiga! Inte så konstigt visserligen. Tvättade även mina regnkläder då dom var rätt leriga nere på benen och då vägrar jag sitta i nån sadel och repa upp kåporna.

När allt det var klart så duschade jag och har sett lite på tv, nu ska jag fortsätta gå igenom Börjeskatalogen och se vad det är jag "behöver". Hahah...

Imorgon blir det ytterligare en aktiv dag. Då ska jag måla boxgaller bland annat. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Det går utmärkt att kommentera bloggen enkelt och smidigt,
och kommentarer är alltid välkomna så länge de håller god ton.